App GezondeMond

AppGezondeMond
Gezondemond is een gemakkelijk hulpmiddel bij de dagelijkse handelingen voor het krijgen en behouden van een goede mondgezondheid. In deze applicatie zijn praktische instructies opgenomen voor elektrisch en handmatig tandenpoetsen, het reinigen tussen de tanden en kiezen, het gebruik van mondspoelmiddelen en de juiste voedingsgewoonten.
DOWNLOAD HIER  DOWNLOAD PDF

Instructie met duidelijke plaatjes
  • Elektrisch en handmatig tandenpoetsen: wat is de beste borstel, hoe plaats je de borstel op tanden, kiezen en tandvlees, hoe poets je goed en gemakkelijk in de beste volgorde?
  • Stokeren: het gebruik van de juiste tandenstokers, welke, hoe gebruik je ze?
  • Flossen: de zorgvuldige manier om de ruimten tussen tanden/kiezen en tandvlees te reinigen.
  • Ragen: welke maat ragers gebruik je hoe en waar?
  • Voedingsadvies: bij het voorkomen van gaatjes en tanderosie.
  • Tongreinigen: zo doe je dat.
  • Mondspoelen: advies voor de keuze van mondspoelmiddelen in zes verschillende situaties.
Persoonlijk advies

De tandarts of mondhygiënist geeft je op verzoek een persoonlijk advies over de methoden die het meest geschikt zijn om jouw mond en gebit gezond te houden of gezond te maken. Dat advies krijg je mee op een advieskaartje. Daarop staan die methoden voor jou aangegeven met een code. Die adviescode zet je in de app. Daarmee wordt deze applicatie dus een persoonlijk advies op maat voor jou. Vraag erom bij het bezoek aan de mondzorgpraktijk.

Zelf herinneringen instellen

Het is mogelijk om zelf tijdstippen in te stellen voor herinneringen aan de geadviseerde poetsmomenten. Verder zit er een poetstimer in om 2 minuten en dus lang genoeg te poetsen. Ook is er een agenda voor de volgende afspraak met de tandheelkundig zorgverlener. De app plaatst die afspraken direct in je eigen agenda.

Gebruik

Let op, overdreven of verkeerd gebruik van hulpmiddelen bij de mondhygiëne kan schade veroorzaken aan de tanden en het tandvlees. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw tandarts of mondhygiënist.

Waardevolle informatie

De app is standaard ingesteld met adviezen voor elektrisch tandenpoetsen en voeding. Die adviezen zijn voor iedereen waardevol. Wie nog uitvoeriger wil weten waarom en hoe je voor een goede mondgezondheid kunt zorgen, kan deze met een link direct bekijken in de mobiele website van het Ivoren Kruis. Daar staat informatie over zo’n 40 verschillende mondgezondheidsonderwerpen.

Gebaseerd op onderzoek

Alle adviezen komen voort uit wetenschappelijk (evidence based) onderzoek. Ze sluiten aan bij het Advies Cariëspreventie van het Ivoren Kruis (2011). Dit advies is aanbevolen door de Gezondheidsraad voor toepassing in de klinische richtlijnen voor mondzorg.